Skip to main content Skip to search

תביעות רכוש

חזרת הביתה לאחר יום עבודה מתיש וארוך והסתבר לך, כי התפוצץ צינור בבית והבית מוצף כולו, כמו כל מבוטח טוב, מיד אתה מודיע על הפיצוץ לחברת הביטוח, ונשלח לביתך שרברב, מסתבר כי השרברב מתקן אך ורק את המטר של הצינור הפגוע, ולצורך כך הוא צריך לשבור מרצפות באמצע הסלון, האם חברת הביטוח חייבת לתקן את כל צנרת הבית ככל והיא חלודה? והרי ברור שזה רק עניין של זמן עד שהפיצוץ הבא יתרחש. האם רשאית חברת הביטוח לרצף בריצוף שונה את שטח התיקון בדירה שכן אזלו האריחים או שאין כבר את אותו הצבע בדיוק? האם יכולה לטעון חברת הביטוח כי אפשר להשאיר את החול מתחת לריצוף רטוב? שאלות מעין אלו עולות חדשות לבקרים ומטופלות במחלקת הרכוש במשרדנו.

בעל עסק: הנהג של העסק שלך ביצע תאונה עם הרכב הרשום על שמך, מי צריך לשלם פיצויים על הנזק הנגרם, אתה או שמא הנהג השכיר? שאלה זו ועוד אחרות הן חלק ממחלקת רכוש השייכת לדיני נזיקין. עברת תאונה שלא באשמתך ורכבך ספג נזק? מגיע לך לדרוש פיצויים על הפגיעה ברכושך. עקרון זה נקרא "פגיעה ברכוש", ובאמצעות פנייה לעו"ד דורון קמיר, תוכל לקבל סיוע משפטי שיסייע לך לקבל את המגיע לך בחוק.

דיני נזיקין הוא תחום שמעלה שאלות רבות שלא ברורות תמיד לאזרח הישר, ויחד עם זאת גם תחומים אפורים רבים, בהם המצב אינו חד-משמעי, ולא ברור לחלוטין אם התובע זכאי לפיצויים אותם הוא תובע או לא, במקרה כזה קביעת פסק הדין מושפעת באופן נחרץ מניסיונו של עורך הדין ויכולות התמרון שלו לקידום האינטרס של הלקוח אותו הוא מייצג, תוך הבאת תקדימים, בקיאות בהנחיות המפקח על הביטוח, הכרת הספרות הענפה וחידושי הפסיקה.

יש שיכריזו לאחר אירוע כלשהו בו חוו פגיעה ברכושם, כי הם לא זקוקים לסיוע משפטי, בטוענה כי "חבל על הכסף", וכך יבקשו לתבוע באופן עצמאי תוך הנחה, כי זה מובן מאליו כי מגיע להם הפיצויים הכספיים. יחד עם זאת חשוב לדעת כי, מערכת החוקים במדינתנו הינה מערכת פתלתלה ומורכבת ולא תמיד המובן באמת כל כך נהיר וברור.

עורך דין קמיר וצוות המשרד ידריכו אותך ויסיעו לך לעמוד על מלוא זכויותיך.

דוגמה לשאלה משפטית בדיני נזיקין היא כפי שניתן בראשית המאמר, מי יצטרך לתת את הדין ולשלם את הפיצוי הכספי, המעביד – בעל הרכב הפוגע או השכיר שביצע את הפגיעה? לכאורה, הנהג עצמו הוא זה שצריך לשלם את הפיצויים היות וכל אדם אחראי על מעשיו, לפי דיני הנזיקין, מצד שני, קיימת אחריות שילוחית של המעביד על הנהג שלו, כלומר המעביד הוא זה שאחראי על הנהג ועל מעשיו תוך כדי עבודתו.

לקביעת פגישת ייעוץ הנך מוזמן לפנות אלינו ואנו נשמח לעמוד לרשותך.
חייגו עכשיו לייעוץ מקצועי ואישי